Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

Ingooigem

Mei 2018Posted by philke Mon, May 07, 2018 19:43:05
Maandag 7 mei 2018

Ingooigem is een dorp in het zuiden van de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Anzegem. Ingooigem komt van het Germaans "Ingwihaheim". Ingooigem wordt door de lokale bevolking "Yvegem" genoemd.

Bekende personen: Stijn Streuvels, Vlaams schrijver. Hij woonde er in Het Lijsternest.

Hugo Verriest, de priester-dichter, die goed bevriend was met Streuvels. Hun beider begraafplaatsen liggen naast elkaar, aan de zijmuur van de Sint-Antoniuskerk.

Ik start en beëindig mijn tocht aan de Sint-Antoniuskerk. Pas gestart passeer ik ‘Het Lijsternest’. Héél bekend geworden door ‘Stijn Streuvels’. Mijn tocht gaat verder over autoluwe- en onverharde wegen. Ingooigem, Anzegem en Gijzelbrechtegem zijn dorpskernen waar ik doorheen wandel. In Anzegem stap ik voorbij de afgebrande Sint-Jansbaptistkerk. Vanuit de Oudstrijderstraat heb ik nog een beter beeld. Voorbij de kerk wandel ik de ‘Borreberg’ omhoog. Onderweg geniet ik van de mooie verzichten. (bekijk het foto-filmpje) Aan de ‘Bouvelokapel’ bereik ik het hoogste punt van Anzegem. Ik wandel voorbij het ‘Station van Anzegem’. Aangekomen in Gijzelbrechtegem bewonder ik de Sint-Mattheuskerk. Ik dwars nog de ‘Tiegemberg’ en na 3,5 km kom ik terug aan mijn startplaats.Bekijk hier het kaartjes en de gegevens van de tocht.

Bekijk het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.