Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 4912,18

Op wandel met Axana en Shari

Februari 2018Posted by philke Sun, February 11, 2018 11:51:57
Zondag 11 februari 2018

Axana en Shari van zaterdag op bezoek tot zondagmiddag. Na het ontbijt vroeg Axana om wat buiten te wandelen. Jassen aan en we vertrokken onze neus achterna...
Het was 6° en vrij zonnig en we waren akkoord gegaan dat de jongste eerst mocht kiezen of we wel links of rechts zouden gaan (daarna de 2de jongste en zo verder...). Zien hoelang we het zouden volhouden eer we terug aan onze startplaats kwamen. Vanuit de Hagewindestraat richting Moorselestraat ging het naar de Processiestraat.We draaiden de Groenestraat in maar trokken direct rechts een wandelpad in. Daar zagen we kippen, schapen en andere dieren.We kwamen de Hoge Posthoornstraat binnen, sloegen rechtsaf (Shari haar ingeving) en kwamen zo in de Henri Debrabanderestraat.We stapten nu in de Menenstraat die verder overgaat in de Kortrijkstraat. Op de rechterkant staat 'Molen de Goede Hoop'.

Hierbij wat info...Deze stellingmolen is opgericht in 1798 en was en is in gebruik als korenmolen. De molen is zo opgebouwd dat er een bakstenen kuip is, met een hoogte van ca. 15m. en een diameter van beneden naar boven van ca. 7,25 en 4,5 m. Boven op de kuip werd een gebroken kap met wolfsdag bedekt met eiken leien. Opvallend aan de molen is de ijzeren stelling of gaanderij. De molen beschikt over een vlucht van ca. 24m. De benedenverdieping was ingericht als olieslagerij. Nu staat er een kollergang (2 pletstenen op een doodsbed) ter illustratie. Deze kollergang werd door de leden van het Stedelijk Molencomité afgebroken in een oude oliefabriek in Frankrijk en opnieuw opgebouwd in de molen. Op de eerste zolder, de meelzolder, bevinden zich twee meelgoten en meelbakken en de twee toegangen tot de stelling. De tweede zolder, de steenzolder, bevat twee koppels maalstenen. De derde zolder is de opslagruimte. Op de vierde zolder bevindt zich de luizolder met het luiwerk. De vijfde zolder bevat de molenas met vangwiel en rollenkruiwerk waarop de kap draait.

Vanaf hier gaan we rechtdoor tot voorbij de 2de lichten en gaan rechtsaf. We wandelen nu langs de afrit van de 'Expresweg' tot aan de Groenestraat waar we links inslaan. We gaan nu tot aan de Schonebeek waar we rechts afdraaien (op aangeven van Axana) zodat we na een 400 meter terug aan onze startplaats kwamen.
Het was een korte wandeling maar de kinderen hebben zich geamuseerd.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Annelies en Geert Tue, February 13, 2018 09:03:11

Mooie foto's 😍