Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5027,18

Escapardenne etappe 4

Mei 2018Posted by philke Thu, May 24, 2018 17:32:38
Donderdag 24 mei 2018

Starten aan de watermolen van Asselborn in een heerlijke omgeving. Mijn etappe vandaag gaat naar Clervaux over een afstand van 19,6 km. Ik stap flink door richting Troisvierges en ben reeds een paar stille gehuchten voorbij gewandeld. Het kenmerk vandaag is ‘stilte’. Natuurgebieden zijn hier alom aanwezig en ik wandel ook veel door de bossen. Ik kom wel voorbij enkele oorlogsmonumenten. Monument Maulusmillen
en een Joods monument in Cinqfontaines. Ik wandel overwegend op onverharde weg. Onwetend ben ik aan het dalen en kom steeds lager aan de waterscheidingslijn van de Maas en het Rijnbekken. Op het eind moet ik een stevig hoogteverschil overbruggen maar dat lukte toch wel goed. Na4u35 kom ik aan in Clervaux.Ik overbrug zo 577 meter hoogteverschil. Ik bewonder nog van ver de kapel van OLV voor Loreto voor ik afscheid neem van Clervaux.

De grafiek van de hoogtemeters: