Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 4912,18

Louise en Otis - 1

Januari 2018Posted by philke Fri, February 09, 2018 13:50:27
Dinsdag 30 januari 2018

Een nieuwe dinsdag en dan weet ik wat ik wil doen. Wandelen met Louise (voormiddag) en met de kleine Otis (namiddag).

Om 9u20min vertrok ik samen met Louise, stevig ingeduffeld en warm aangekleed, aan de wandeling. Er is geen doel of afstand op voorhand beschikbaar want ik volg mijn neus tijdens die dinsdag wandelingen. Af en toe sta ik stil bij dieren (schaapjes, koeien...) want Louise is daar dol op om naar te kijken.
Het is vandaag fris (1°) maar gelukkig is er weinig wind zodat ik mijn tocht zeker kan maken met Louise.
Aan de achterkant van het Vaubanstadion (KSCT Menen) geraak je makkelijk langs de Leie. Eens aan de Leie aangekomen ga ik linksaf en ga binnen in een prachtig stukje natuur.Hier hoor je nog vogeltjes fluiten en als je heel stil bent hoor je ook nog van alles. Eens we het rondje gemaakt hadden ga ik verder langs de Noordkaai richting Rijselstraat waar ik via de brug de Leie oversteek. Ik wandel nu in de Barakken en ga richting Franse grens. Ik loop evenwijdig met de grens in de Moeskroenstraat en ga zo terug naar de Rijselstraat. Daar steek ik opnieuw die zelfde brug over om af te slaan in de Sluizenkaai. Via de 'Vesten' kom ik aan in de Oude Leielaan.Via de Kapucijnenweg en de Rene Gombertstraat kom ik aan op het Vander Merschplein. Louise en ikzelf naderen het eindpunt van de wandeling. we komen aan in de J. en M. Sabbestraat en gaan daar linksaf op het wandelpad terug naar huis.