Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

W18 Celles

December 2018Posted by philke Mon, December 10, 2018 17:52:57
Maandag 10 december 2018

Een tocht van 18 km in Celles en omstreken.
Ook af en toe eens achterom kijken kan mooie beelden opleveren.Tijdens het wandelen in 'Rue Du Petit Hollaye' kijk ik eens links van mij. Ik zie 'de Kluisberg'.Bij dit mooie weer is de natuur mooi.Ik wandel vele boerderijen voorbij die al een hele geschiedenisboek kunnen schrijven.Hier sneuvelde Luitenant U.S. J.R. Frazier op 21 januari 1944. Daarvoor werd er een kapel gebouwd die ik voorbij wandel.Bij dit zicht steek ik over de grens van de 5000 wandel kilometers.In 'Cordes' passeer ik de 'Sint-Georgiuskerk' uit de 12de eeuw.Wat info:
Cordes is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse gemeente Frasnes-lez-Anvaing. Cordes was een zelfstandige gemeente, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Frasnes-lez-Anvaing.

In de 'Rue D'Ogimont wandel ik een kapel voorbij ter ere aan O.L.Vrouw.Op het eind van de wandeling zie ik de kerk van Celles opduiken en al snel kom ik terug aan het beginpunt van de wandeling. Hierna nog wat informatie over deze tocht.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.