Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

Poperinge-Abele en terug

Oktober 2018Posted by philke Thu, October 18, 2018 18:58:10
Donderdag 18 oktober 2018

Met de trein naar Poperinge waar ik start aan het station met mijn wandeling.

Via de ‘Lakenstraat’ en de ‘Nieuwstraat’ ben ik al goed op weg.Als ik de ‘Professor Dewulfstraat’ bereik wandel ik rechtsaf om 70 meter verder het pad van ‘Quintens wandeling’ te nemen. Langs Quintens wandeling, de voormalige spoorwegbedding, staan nog eens tien historische foto's opgesteld. De foto's geven een mooi beeld van het WOI gebeuren.Ik wandel een 3-tal kilometer langs de bedding van de ‘Vleterbeek’. Op het eind sla ik rechtsaf doordat je de ‘Vleterbeek’ niet meer kan volgen. Het wandelpad draait naar rechts af maarhet blijft gezellig wandelen tussen de velden. Op een bepaald ogenblik dacht ik in de USA aangekomen te zijn. smileyIn Abele passeer ik het ‘Oude Pensionaat’. Ik wandel talloze kapelletjes voorbij. De een wat ouder dat het andere.

Ik wandel doorheen het ‘Helleketelbos’...... en algauw wandel ik voor een bekend café, nml. ‘De Helleketel’ een café sedert 1895 geopend. Tijdens de wandeling zie ik een ‘palenconstructie’ waarop de hoppe klimt, iets typisch voor de streek van Poperinge.Tijdens de wandeling geniet ik volop van de natuur en omgeving. Na 19 km kom ik terug aan het station van Poperinge waar ik de trein neem naar huis.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.