Philkes wandelblog

Nieuwe wandelblogJanuari 2019

Posted by philke Tue, January 22, 2019 12:14:30

De nieuwe wandelblog staat online. smiley

Geniet van de nieuwe omgeving smiley

Bekijk hem op: http://www.philippe-van-goethem.be/wandelblog/

Ik hoop dat de vernieuwde blog in de smaak valt.

P.S.: deze blog verdwijnt binnenkort en er komen zeker geen nieuwe wandelingen meer
bij.

Philippe

INFO INFO INFO INFOJanuari 2019

Posted by philke Mon, January 21, 2019 10:21:22

Beste Bezoeker

deze wandelblog wordt binnenkort vervangen door een gans nieuwe blog. Met deze wijziging is er dus ook een nieuwe plaats van mijn blog.

Als de nieuwe blog online komt zal ik hier het nieuwe internetadres laten verschijnen.

Hier komen er dus geen nieuwe post bij.

Deze blog zal dus binnenkort verdwijnen...

Groetjes,

PhilippeWandeltraining: Kortrijk-MenenJanuari 2019

Posted by philke Fri, January 18, 2019 13:05:36

Vrijdag 18 januari 2019

Ik wandel vandaag van Kortrijk naar Menen en dit doe ik als training. Mijn wandeling start ik aan het PTI Kortrijk afdeling tuinbouw in de Condédreef.
Na een goede kilometer bereik ik de fiets en wandelweg langs de spoorweg.Blog imageIk kom Marke binnen en wandel voorbij de Sint-Brixuskerk.Blog imageVia de 'Biezenveldwegel' kom ik Lauwe binnen.Blog imageIk besluit niet het rechte pad naar Menen te nemen en wandel het 'Diefhondbos' binnen.Ik wandel ook nog voorbij de 'De poel' in Menen voor ik mij naar het eindpunt van de wandeling begeef.Blog imageNa 15,67 km en 2u36 wandelen ben ik aangekomen bij het eind van deze traningstocht.Blog imageHier nog wat info over deze wandeling. Er is geen gpx file aangemaakt. Je kan wel een foto voorstelling bekijken.Blog imageBlog imageBekijk hier de foto's.Menen: Late namiddag wandelingJanuari 2019

Posted by philke Thu, January 17, 2019 19:43:07

Donderdag 17 januari 2019

Starten deed ik aan aan de parking in de 'Voskenstraat' in Menen.Blog imageNa het oversteken van de drukke 'Bruggestraat (N32)' begeef ik mij in de 'Zandweg'. Daar kom ik voorbij een hoeve.Blog imageWat info:
Zandweg nr. 6. Langgestrekte hoeve op verhard erf uit het einde van de 19de eeuw. Zuidelijke erfoprit tussen bakstenen pijlers. Ten westen het woonhuis van rode baksteen van twee bouwlagen met aanpalende schuur. Ten oosten, de ast. (info Onroerend erfgoed Vlaanderen)

Bij de passage op de 'Kezelberg' wandel ik het 'Kezelberg Military Cemetery' voorbij.Blog imageWat info:
Kezelberg Military Cemetery. Britse militaire begraafplaats, aangelegd in oktober en november 1918 met 147 Commonwealth graven (145 Britten, 1 Canadees en 1 Chinees) en 14 graven van Duitse soldaten en vliegeniers. (info Onroerend erfgoed Vlaanderen)

Ik maak mooie plaatjes tijdens mijn tocht.
Blog imageBij de passage aan 'Molen De Grote Macht' nader ik het eindpunt van de wandeling.Blog imageWat info:
De Grote Macht heeft zijn naam niet gestolen: het is één van de grootste molens van België. Hij dateert uit 1817 en doet tot de Eerste Wereldoorlog dienst als olieslagerij en graanmolen. In 1996 wordt hij beschermd en sinds 2005 is hij weer draaivaardig. Tussen mei en september kan je hem iedere tweede en vierde zaterdag van de maand gaan bezoeken. (info Westtoer POIs)

Bij mijn aankomst kan ik 12,3 km bij mijn totaal bijschrijven. (10,6 km voor de wandeling en 1,7 km voor de H/T weg)Blog imageBekijk hier het foto-filmpje en download hier de gpx-file.Wandelen met Jules en OtisJanuari 2019

Posted by philke Tue, January 15, 2019 19:47:53

Dinsdag 15 januari 2019

Een wandeling van 9,3 km in de voormiddag met de jongste kleinzoon 'Jules'.
Jules is 5 maand. Waar we gaan wandelen moet tijdens deze tocht nog blijken. De wandeltocht liep uitsluitend in Menen.smileyBlog imageBlog imageIn de namiddag is het de beurt aan Otis. Met nieuwe moed start ik rond 12.35 uur zonder echt te weten waar naartoe net zoals in de voormiddag.
De wandeling liep tenslotte van Menen naar Lauwe, Rekkem en Wevelgem. smiley
Blog imageBlog image