Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

Wandelen rond Bellegem

Juni 2018Posted by philke Fri, June 22, 2018 13:50:02
Vrijdag 22 juni 2018

Een prachtige wandeltocht van 17,4 km in en rond Bellegem. Ik start aan de kerk van Bellegem. Via de ‘Kloosterdreef’ wandel ik richting het 'Konijntjespad'.In de Rojettestraat is er een ‘Observatiepunt Geitenberg’ met een prachtig uitzicht op de omgeving.Wat verder bewandel ik het Tontepad waar ik ook voorbij de Tontekapel passeer.

Aangekomen in de ‘Priesterstraat passeer ik langs de ‘B&B In De Deugdzonde’. Ik wandel voorbij ‘Restaurant De Muishond’. Vanuit de ‘Beerbosstraat’ steek ik de gevaarlijke ‘Doorniksesteenweg’ over en kom zo aan in het ‘Argendaalpad’...... die ik volg tot aan de ‘Leuzestraat’. Via de ‘Groenweg’ kom ik aan ‘De Nieuwe Verkaveling’ en zo aan de ‘Bellegemkerkdreef’. Wat verder kom ik terug aan mijn startplaats.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.


Kloefhoekpad (Wevelgem wandelt)

Juni 2018Posted by philke Mon, June 18, 2018 16:38:29
Maandag 18 juni 2018

Vandaag bewandelde ik het “Kloefhoepad”. Het is een tocht in de serie ‘Wevelgem wandelt’. Een route van zo’n 11 km die ingekort kan worden tot 9 km.Ik start aan de parking van ‘Het Vijverhof’. Kort na de start ga ik aan de hoeve ‘Heerlijkheid van Marrem’ linksaf een oude kerkweg in. Na enige tijd kom ik voorbij het ‘Kruis Gaverstraat’.

Wat info:
Deze kruisheuvel maakte vroeger deel uit van het Vinxhof dat moest wijken voor de aanleg van de autosnelweg.

Over de brug wandel ik rechtsaf de ‘Vanneputstraat’.

Wat info:
Deze straat ontleende haar naam aan de oude boerderij ”de Venneput”. (info Wevelgen wandelt)

Ik passeer ook voorbij “Vanbutseles Molen”. Deze molen is in 1975 aangekocht door de gemeente. Er is ook een mooie kruidentuin die onderhouden wordt door de gemeente.

Wat info:
De stenen windmolen werd gebouwd in 1851. Vooraf stond er een houten staakmolen uit 1556. De molen is tussen 1 mei en 30 september gratis te bezichtigen iedere tweede en vierde zondag van de maand. (info Wevelgen wandelt)

Wandelen doe ik ook voorbij de ‘Kerk van de Wijnberg’. De kerktoren staat volledig los van alle andere gebouwen. Na enige tijd kom ik aan een “Kikkerpoel”.

Wat info:
Hier bevind je je in een mooie omgeving met water. Naast wilde eenden en waterhoentjes kan je er af en toe ook een reiger zien vissen. (info Wevelgen wandelt)

Aan het eind van de wandeling kom ik terug bij de “Hoeve van Marrem”.

Wat info:
Deze overwegend achttiende-eeuwse boerderij was ooit het centrum van de heerlijkheid ‘Ter Marrem’. Aan de toegangspoort en aan de westmuur zie je het wapenschild van abdis Peuterman, die toen ook’Vrouwe van Wevelgem’ was. (info Wevelgen wandelt)


Bekijk hier het fotofilmpje en download hier het gpx-bestandje.Kampveld wandeling

Juni 2018Posted by philke Thu, June 14, 2018 21:55:38
Maandag 11 juni 2018

Mijn wandeltocht vandaag start ik in de ‘Papenvijverstraat’ in Waardamme. De tocht gaat overwegend over autoluwe wegen. Wandelen doe ik ook langs de vaart Gent-Brugge die langs de Vallei van de Zuidleie ligt.

Daar zie ik een bunker die nu dienst doet als overwinteringsplaats voor vleermuizen. De tocht gaat ook door “De Warandeputten”” een prachtig natuurgebied. Ik wandel o.a. voorbij “Het Torenhof” en “De Kampveldhoeve”.


Ik wandel in totaal zo’n 17,5 km in bijna 3 uur.

Bekijk hier het fotofilmpje en download hier het gpx-bestandje.