Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

Escapardenne etappe 5

Mei 2018Posted by philke Sun, May 27, 2018 18:57:18
Zondag 27 mei 2018

Ik start om 8.50 uur aan het station van Clervaux om de langste etappe te bewandelen van de Escapardenne. Bijna 26 km en voor meer dan 1000 hoogtemeters. Het begin van deze etappe gaat over de prachtige paden en Ardense natuurpracht.Ik wandel voorbij de historische burcht ‘Schuttlbourg’. Ook wandel ik voorbij het mooie dorpje Lellingen. Ik wandel bovenop heuvelruggen en geniet van de verzichten. Het is een echt sportieve etappe vandaag en kom geregeld op landbouwplateaus boven. Ik kom aan het riviertje ‘de Clerf’ en dwars het. De Ardennenheuvels en het riviertje zijn hier voor iedere schilder waarschijnlijk van goudwaarde. Ik wandel voorbij Enscherange zonder dat ik er weet van heb. Ik laat Wilwerwilz achter mij...... en moet nog een 12,4 km stappen. Het is op en neer en ik moet nu goed doorstappen om zeker niet te laat te komen in Kautenbach. Ik moet nog naar het hotel met trein en bus.Na 7u05 minuten kom ik aan in het héél rustige Kautenbach. Ik wil nog wat inkopen doen maar met 250 inwoners is de middenstand er volledig uitgestorven. Nog snel een foto van het kerkje nemen...... en even snel naar het station om er de trein te nemen naar Clervaux om daar de bus naar het hotel in Vianden te nemen. De afgelegde route van vandaag en de volledige Escapardenne.

Het foto-filpmje van de Escapardenne bekijkt u hier.

Nat Our 6

Mei 2018Posted by philke Sat, May 26, 2018 15:21:52
Zaterdag 26 mei 2018

Om 9 uur ben ik begonnen aan mijn tocht van 20 km; voor mij was het zelfs 24 km (wandelen naar en terug van de startplaats).Veel volk is er komen opdagen want vandaag is het een jaarlijkse, terugkerende wandeldag hier in Vianden. ’s Morgens was het direct zonnig en warm en dat belooft... Na een 3-tal kilometer kom ik in het centrum van Vianden aan. Wat er mij opvalt aan die luswandeling is dat het alweer goed op en neer gaat. Ik wandel wat verder en komaan de Sure. Die volg ik een eind om na 1,5 km terug te gaan klimmen. Vandaag overbrug ik meer dan 602 hoogtemeters. Na een 8-tal kilometer is de grote startersgroep al goed verspreid. Ook niet iedereen doet de 20 kilometer. Zelf doe ik niet mee aan de 40 kilometer dat is voor de supermannen. Via de Niclosberg daal ik via Walsdorf en Bettel terug richting Vianden. Een geslaagde mooie tocht zit erop.

Morgen wandel ik dan de laatste etappe van de Escapardenne, hier in Vianden was een tussendoortje. JNat Our 5

Mei 2018Posted by philke Fri, May 25, 2018 16:19:56
Vrijdag 25 mei 2018

Wandeling Vianden Nat-Our 5 met zo’n 442 meter hoogteverschil en 13,94 km lang. Het begon allemaal in mistig weer. Na een lichte beklimming eventjes afdalen tot aan 187 meter om alweer een ferme inspanning te leveren tot op een hoogte van 428 meter met als beloning een mooi verzicht. Ondertussen ben ik de grens met Duitsland gepasseerd. Ik wandel ongeveer een 2-tal kilometer op een plateau. Tijdens de afdaling wandel ik voorbij ‘Burg Falkenstein’. Jammer deze is niet toegankelijk. Ik daal verder af tot in Bivels waar ik de Our oversteek. Wandelen doe ik verder langs de Our riching Vianden waar ik ook voorbij de ‘Bilchenkapelle’ wandel. Al snel kom ik aan het ‘Kasteel van Vianden’ en al even snel ben ik terug aan mijn startpunt.

Hieronder de grafiek van de hoogtemeters en wandelroute.Bekijk hier het foto-filmpje

Escapardenne etappe 4

Mei 2018Posted by philke Thu, May 24, 2018 17:32:38
Donderdag 24 mei 2018

Starten aan de watermolen van Asselborn in een heerlijke omgeving. Mijn etappe vandaag gaat naar Clervaux over een afstand van 19,6 km. Ik stap flink door richting Troisvierges en ben reeds een paar stille gehuchten voorbij gewandeld. Het kenmerk vandaag is ‘stilte’. Natuurgebieden zijn hier alom aanwezig en ik wandel ook veel door de bossen. Ik kom wel voorbij enkele oorlogsmonumenten. Monument Maulusmillen
en een Joods monument in Cinqfontaines. Ik wandel overwegend op onverharde weg. Onwetend ben ik aan het dalen en kom steeds lager aan de waterscheidingslijn van de Maas en het Rijnbekken. Op het eind moet ik een stevig hoogteverschil overbruggen maar dat lukte toch wel goed. Na4u35 kom ik aan in Clervaux.Ik overbrug zo 577 meter hoogteverschil. Ik bewonder nog van ver de kapel van OLV voor Loreto voor ik afscheid neem van Clervaux.

De grafiek van de hoogtemeters:Escapardenne etappe 3

Mei 2018Posted by philke Wed, May 23, 2018 18:29:40
Woensdag 23 mei 2018

Vandaag van Houffalize naar Asselborn en in Buret-Hachville de grensovergang naar Luxemburg. Ik begin eraan met een langgerekte beklimming die goed in de kuiten blijft hangen.


Net voorbij de grensovergang kan ik deze foto' nemen.Een tocht van 21,7 km in goed wandelweer met wat druppels maar overwegend zonnige perioden. Ik wandel ook een heel stuk, die speciaal voor de Escapardenne toegangkelijk is, langs de resten van het oude kanaal Moezel – Maas.

Mijn tocht gaat verder over het plateau van Wincrange. Ik loop de hele tijd op een hoogte en kom tevreden aan in Asselborn aan de molen. Na 5 uur wandelen geniet ik van een frisdrank. Het is de minst lastige dag tot nu toe (305 meter hoogteverschil).