Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

De laatste van november met Louise

November 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 16:28:06
Dinsdag 28 november 2017

Het is vandaag weeral de laatste dinsdag van november. Ik ga er toch nog eens op wagen een stapje met Louise in de kinderwagen te maken.
Ik ga eens via het wandelpad en de Sabbestraat naar Park ter Walle. Daar steek ik dan door naar het centrum en ga via AZ Delta zo langs de Leie.

Na 2 km langs de Leie gewandeld te hebben sla ik rechtsaf naar de Nieuwe Tuinwijk. Via de Anemonelaan, de Ieperstraat, de Lode Zielenslaan, de Kardinaal Cardijnlaan, de Ezelbrugstraat, de Noorderlaan, de Bruggestraat en moorselestraat kom ik terug waar ik met Louise begon te wandelen.
De tocht zit erop en na 1u34min en 9,43 km ver zijn we terug.
Treinstapper Schoonaarde - Dendermonde

November 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 15:38:55
Woensdag 22 november 2017

Vandaag vroeg uit de veren want treinen die wachten niet. Ik vertrok om 6u52 naar het station van Menen om daar de trein te nemen naar Schoonaarde, mijn startplaats van vandaag (1,15 km tot aan het station).

Aangekomen aan het station van Schoonaarde om 9u57. Ik maak me klaar om te vertrekken voor mijn wandeling.
Ik ga direct rechtsaf tot aan de lichten om daar linksaf de Schelde over te steken, ik ben eraan begonnen. Ik wandel in de Brugstraat en ietwat verder sla ik linksaf in de Sijpestraat.
Ik volg de weg in een groene en bosrijke omgeving. Als ik een goede 4,4 km ver ben kom ik aan het Donkmeer. Zo'n kilometer verder ga ik rechtsaf in de Sparrendreef.
Eens aangekomen in de Kapellebergstraat kan je aan uw rechterzijde de 'Bareldonkkapel' uit de 13de eeuw bewonderen.Aan 10,8 km dwars ik de Turfputstraat en ga vervolgens direct de Koolstraat binnen.
200 meter verder linksaf in het Boogstraatje, op het einde naar rechts.
Aan kilometer 14 steken we opnieuw de Schelde over aan de Waterhoek maar nu kan het enkel met het veer. Er is om het half uur een veerpont maar om 13u30 is er middagpauze, dus opgepast want anders moet je 30 minuten staan wachten.Eens langs de overkant ga ik verder richting Dendermonde. Ik passeer Hoogte, Appels en kom zo via Zand in de Kerkhofweg. Ik wandel van daar langs de Dender.Een kleine kilometer verder ga ik linksaf richting Wastijne en wandel nu naar het station van Dendermonde.Om 14u12 zit mijn tocht erop en kan ik de trein nemen naar Menen.Bekijk hier het foto-filmpje. Een gpx file staat op mijn website zodat jullie ook deze wandeling zonder probleem kan volgen. Geniet ervan het was zeker de moeite.

Terug aan het station van Menen om 16u27 en nu naar huis al wandelend. Nog eens 1,15 km erbij vandaag zodat de teller op een totaal van 25,57 km staat, niet slecht.

PTI Herfstwandeling

November 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 14:22:49
Zondag 19 november 2017

De allereerste herfstwandeling ingericht door het PTI Kortrijk ging door op zondag 19 november. Het was fris (4°) maar zonnig en dus echt wandelweer. Er waren twee afstanden, 4 of 8 km. Bij aankomst kregen we nog frietjes en een drankje
Ik koos voor de 8 km en samen met het vrouwtje gingen we stappen. De wandeling viel best mee en is voor herhaling vatbaar want deze herfstwandeling had een bijkomend doel ("PTI Kortrijk organiseert herfstwandeling voor Bednet..." )

Klik voor het foto-filmpje hier te bekijken


Treinstapper Brugge - Beernem

November 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 14:18:15
Donderdag 16 november 2017

Vanuit Menen naar Brugge met de trein om een etappe te bewandelen van de 'Treinstapper'. Etappe Brugge - Beernem (17,82 km)
Langsheen heel rustige wandelpaden in de vrije natuur richting Beernem wandelen om daar dan de trein naar huis te nemen. Fantastisch toch...
Het begon aan het station van Brugge waar via het stationsplein de drukke R30 moet worden gedwarst. Geen nood er staan lichten.
Vandaar wandel ik verder langs het Minnewater, op het einde van de Katelijnepoort ga ik rechtsaf het water over om opnieuw rechtsaf te wandelen langs het kanaal richting Beernem. Ik draai linksaf naar de Heilig Hartkerk van Assebroek om vanaf daar een oude trein-/ tramroute te volgen. Deze route loopt door de Assebroekse Meersen. Ik wandel ook nog doorheen Gevaerts-Noord (Natuurgebied Vallei van de Zuidleie) waar ik deze dieren tegenkwam.
De wandeling eindigt aan het station van Beernem. Een gpx-file kan je vinden op mijn website (link bovenaan) alsook kan je hier of op mijn website het foto-filmpje bekijken.
Klik hier voor het foto-filmpje.
Met Louise onderweg

November 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 13:44:30
Dinsdag 14 november 2017

Belofte maakt schuld dus maakte ik wederom een wandeling met Louise in de kinderwagen. Het was werkelijk ideaal om te stappen, niet te koud voor Louise in vergelijking met vorige dinsdag. Ik probeer altijd ergens schaapjes of andere dieren tegen te komen want daar is Louise dol op.Na 1u20min en 7,79 km terug thuis.