Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

Laatste wandeling van 2017

December 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 18:57:24
Woensdag 27 december 2017

Ja 2017 zit er dan bijna weer op maar ik doe toch nog een wandeling erbij. Om 9u30 ben ik eraan begonnen en trok via de Rijselstraat naar de boorden van de Leie. Ik volgde de Leie tot in Wevelgem. Ik kwam in de Lauwestraat (Wevelgem) aan en net voor het Vlaams Studie- en Documentatiecentrum sla ik het wandelpad links in.

Ik vervolg mijn weg via de Augustina Peutermansstraat, Kloosterstraat, Goudbergstraat en ga zo naar de Groenestraat, op de hoek passeer ik 'Bij De Legeintjes'. Ik ga verder naar de Parkstraat en zo de groene long van Wevelgem in.

Op het einde daarvan kom ik in de Katerstraat. Ik dwars daar de Menenstraat en loop opnieuw een wandelpad in aan huisnummer 144.
Ik wandel dan verder langsheen het sportcentrum van Wevelgem tot aan de Normandiestraat.
Op het kruispunt met de Koningstraat ga ik rechtsaf en zo kom ik in de Zwanebloemstraat.
Ik wandel nu verder naar de Sneppestraat. Via de Groenstraat en de Moorselestraat kom ik terug in de Hagewindestraat en na 2 uur wandelen ben ik terug.

Ledegem

December 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 18:01:33
Donderdag 21 december 2017

Ik trok vandaag naar Ledegem om daar eens te gaan stappen.
Ik parkeerde mijn wagen in de Sint Pietersstraat. Het was mistig weer, beetje regenachtig maar een wandelaar kan zelf niet kiezen dus ik begon eraan en kwam terecht op de Industrieweg. Net op het moment dat deze overgaat in de Sint Pietersweg sla ik linksaf richting Provinciebaan. Volg links en kort daarna sla ik rechts de Heerweg in.
Wandel mee tot aan een de Kleine Moorselestraat en ga linksaf. Loop tot op het einde en ga rechts, ik passeer 'Garage Decroix', kort daarna terug naar rechts en wederom wat verder naar links, zo kom ik in de Oude Heerweg. Dwars wat verder de Breulstraat - Moorsledestraat en kom tercht in de Schouthoek.Op een bepaald moment verandert de naam in Oude Heirweg. Als ik links de Knaagreepstraat passeer ga ik een 50-tal meter verder rechtsaf in de Ten Bunderenstraat.Deze weg volg ik tot aan Meensesteenweg en ga daar linksaf. Ik kom aan in Beitem en passeer de kerk. Net voorbij de Koolbrandersstraat ga ik rechtsaf.Ik ga de Landsmanstraat in, vervolgens begeef ik mij ook in de Veldmolenstraat en aan het T-stuk ga ik linksaf om kort daarna recht in te slaan. Ik ben beland aan de oude treinroute en volg deze een poosje (zo'n 2,5 km). Als ik aan de Soldatenweg kom sla ik linksaf en neem wat verder de bocht naar rechts. Ik volg nu goed mijn gps toestel om door de laatste 2 km te komen. Download hier de gpx file.

Bekijk hier het foto-filmpje. De wandeling eindigt na 2u10min en 13,38km.
Wekelijkse wandeling op dinsdag met Louise

December 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 17:45:10
Dinsdag 19 december 2017

Vandaag twee kortere wandelingen gemaakt, de eerste alleen, de tweede met Louise.
Gewoon om te stappen, dat voelt enorm goed aan.

Opnieuw toeren in Menen

December 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 17:35:33
Vrijdag 15 december 2017

Vrijdagmorgen en het kriebelt alweer om te gaan wandelen. Doen en tegen 9u15 was ik ermee weg. Ik wandel door het centrum van Menen, de Nieuwe Tuinwijk en Ons Dorp.
In totaal wandel ik 11,88 km bijeen en na 1u52min ben ik terug van weggeweest.


Toerke Menen, nog eentje bij de rest

December 2017Posted by philke Thu, February 08, 2018 17:04:04
Vrijdag 8 december 2017

I
k kan het niet laten, wandelen is nu eenmaal plezant. Ik stap deze morgen de deur uit met de gedachte een rondje van 10 km te maken.
Alhoewel ik al vele plaatsen, tijdens mijn wandelingen, in Menen gezien heb blijft het toch leuk om er weer eentje bij te doen. Het was wel fris, zo'n 2°, maar tijdens het wandelen krijg je warm.
Na 1u42min kwam ik terug thuis en had 10,49 km op de teller.