Philkes wandelblog

Philkes wandelblog

Over deze blog:

Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Mijn oudere wandelingen kan je bekijken op mijn website:
http://www.philippe-van-goethem.be en klik daar op "Mijn wandelingen".
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.
Totaal aantal geregistreerde wandelkilometers: 5196,78

Louise en Otis - 2

Januari 2018Posted by philke Fri, February 09, 2018 14:17:47
Dinsdag 30 januari 2018

Niet te geloven, deze morgen 1° à 2°, het is bijna 8° deze namiddag. Ik start met Otis om 13 uur aan onze uitstap. Ik volg de Hagewindestraat tot aan de Moorselestraat (Menen) en ga daar rechtsaf. Otis is aan het slapen en merkt niet veel van de omgeving. Ik wandel niet de brug op maar ga er net voor links richting Processiestraat die ik dan blijf volgen.Ik kom aan een T splitsing en ga linksaf in de Groenestraat die verder overgaat in de Kruisstraat. In die Kruisstraat ga ik na ongeveer 1 km linksaf (Waterpoel) en volg deze tot ik in de Moorselestraat (Wevelgem)aankom. Aan het kruispunt sla ik linksaf de Wijnbergstraat in.
Ik vervolg mijn wandelweg en kom in de Rynsackerstraat, op het einde ga ik linksaf en vervolg mijn weg tot aan de lichten van Kijk en Bouw.
Ik wandel nu de Krommebeekstraat, op het eind wandel ik naar rechts, ik wandel nu in een groene omgeving.
Wat verder kom ik aan in de Bruggestraat waar ik wandel tot aan de Moorselestraat (Menen) om terug aan te komen in de Hagewindestraat. Zo zijn we terug van onze wandeling na 11,53 km en Otis, die slaapt nog altijd.smiley


Louise en Otis - 1

Januari 2018Posted by philke Fri, February 09, 2018 13:50:27
Dinsdag 30 januari 2018

Een nieuwe dinsdag en dan weet ik wat ik wil doen. Wandelen met Louise (voormiddag) en met de kleine Otis (namiddag).

Om 9u20min vertrok ik samen met Louise, stevig ingeduffeld en warm aangekleed, aan de wandeling. Er is geen doel of afstand op voorhand beschikbaar want ik volg mijn neus tijdens die dinsdag wandelingen. Af en toe sta ik stil bij dieren (schaapjes, koeien...) want Louise is daar dol op om naar te kijken.
Het is vandaag fris (1°) maar gelukkig is er weinig wind zodat ik mijn tocht zeker kan maken met Louise.
Aan de achterkant van het Vaubanstadion (KSCT Menen) geraak je makkelijk langs de Leie. Eens aan de Leie aangekomen ga ik linksaf en ga binnen in een prachtig stukje natuur.Hier hoor je nog vogeltjes fluiten en als je heel stil bent hoor je ook nog van alles. Eens we het rondje gemaakt hadden ga ik verder langs de Noordkaai richting Rijselstraat waar ik via de brug de Leie oversteek. Ik wandel nu in de Barakken en ga richting Franse grens. Ik loop evenwijdig met de grens in de Moeskroenstraat en ga zo terug naar de Rijselstraat. Daar steek ik opnieuw die zelfde brug over om af te slaan in de Sluizenkaai. Via de 'Vesten' kom ik aan in de Oude Leielaan.Via de Kapucijnenweg en de Rene Gombertstraat kom ik aan op het Vander Merschplein. Louise en ikzelf naderen het eindpunt van de wandeling. we komen aan in de J. en M. Sabbestraat en gaan daar linksaf op het wandelpad terug naar huis.
De Moeren in Veurne

Januari 2018Posted by philke Thu, February 08, 2018 19:41:07
Donderdag 25 januari 2018

De Moeren is een landelijk polderdorpje in het westen van de provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Veurne.Ik start de wandeling in de Debarkestraat. Het Ringslot ligt rechts van de weg. Vervolgens sla ik linksaf in de Kasteellaan...
Volg de wandeling met een gpx file die je kan downloaden op mijn website.
De wandeling is 11,06 km lang en een gpx file kan je downloaden op mijn website.


Voor het foto-filmpje klik hier.Met Louise onderweg

Januari 2018Posted by philke Thu, February 08, 2018 19:17:10
Dinsdag 23 januari 2018

Alweer een week voorbij en Louise is terug in haar nopjes als ik vertel dat we gaan wandelen. Ze gaat naar de 'Buggy' en vanaf dat moment kan het niet snel genoeg gaan. Ze wil vertrekken...
Zo geschiedde het dan ook en in zonnig maar fris weer (6 graden) zijn we er aan begonnen. Via het wandelpad kwamen we in de Sabbestraat en zo verder naar de Parkstraat... Regelmatig ga ik ook het park aan de Warande binnen waar eendjes zitten. Louise is daar gek op. Iedere keer moet ze haar ogen uitkijken wat er daar gebeurt. Na een uitstap van 10,09 km komen we terug thuis.In de namiddag wou ik ook wandelen met Otis maar dit kon door regen niet doorgaan. Wat jammer... smileyLouise en Otis

Januari 2018Posted by philke Thu, February 08, 2018 19:13:06
Dinsdag 16 januari 2018

Vandaag zijn de jongsten van de kleinkinderen bij ons, Louise en Otis. Ik vertel ook nog dat twee oudere kleindochters met name Axana en Shari al schoolplichtig zijn.

Ik heb voorgenomen om in de voormiddag te gaan wandelen met Louise en in de namiddag met Otis. Zo gebeurde het dan ook.
Ik stapte in de voormiddag 8,48 km bijeen om er in de namiddag nog eens 9,49 km erbij te doen. Het was half zonnig vandaag en zo rond de 8 graden.